21 dagen rondom kerst en nieuwjaar Roadtrip 2020-2021.

21 dagen rondom kerst en nieuwjaar

Roadtrip 2020-2021.

Op zaterdag 19 december begonnen we ondanks het thuis blijf advies van de heer Rutte aan onze 21 daagse roadtrip weliswaar binnen onze landsgrenzen maar we zijn onderweg gegaan. Onze mening is dat wij binnen onze camper met zijn drieën (drieën???? Ja onze hond is ook mee) net zo (on)veilig zijn dan thuis. We wandelen wat doen de hoognodige boodschappen en verder genieten we van het weg zijn, maar ja daar ben je genietoloog voor.

We zijn als eerste afgereisd naar camperplaats De Scheve Schoffel in Boskoop. leuke ruim opgezette camperplaats, rondom in het water. Leuke wandelingen gemaakt door Boskoop en Waddinxveen.  De camperplaats ligt op fietsafstand van Alphen aan de Rijn, Gouda, Boskoop, Waddinxveen en de Reeuwijkseplassen kortom veel te zien en zeker de moeitewaard om nog eens terug te gaan om diverse plaatsen te bezoeken en heerlijk te fietsen. Voor nu houden we het even voor gezien en gaan verder op onze roadtrip 21 dagen rondom kerst en Nieuwjaar.

Op zondag 20 december zijn we door gereden naar Camperpark Midas in Rijssen. Het is een zeer ruime camperplaats welke direct grenst aan de bossen waar je geweldig kunt wandelen. De voorzieningen zijn uitermate goed, gezellige lounge ruimte waar je broodjes kan halen, drankjes en een kleine vergeten boodschap. De toilet en douchevoorzieningen zijn super te noemen een geweldige beleving. De verschillende wandelingen die we gemaakt hebben zijn prachtig, een heerlijke natuur om te wandelen. We gaan hier zeker nog terug naar toe om de omgeving per fiets verder te verkennen.

Woensdag 23 december we zijn vertrokken naar een nieuwe locatie Camperplaats Oirschot. Ondanks de vele regen onderweg toch nog kort de omgeving kunnen verkennen. Camperplaats is keurig aangelegd volledig verhard met kiezels en groenvoorzieningen, we werden enthousiast ontvangen door de eigenaar kregen een tas met informatie met onder andere diverse folders en boekje van #camperstop. De camperplaats ligt aan het Wilhelminakanaal zeker in het voor, najaar en zomer zal het met bootjes best druk zijn en is er waarschijnlijk veel te zien. Keurig nette toilet en douchevoorzieningen, gezellige informatieruimte met houtkachel. Kortom ook dit is weer een plaats om terug te keren om de omgeving te ontdekken.

Donderdag 24 december zijn we weer onderweg, eerst langs Tilburg naar Auberge du Bonheur waar wij het ontbijt gaan afhalen waar wij de volgende dag met zijn allen van gaan genieten. Daarna reizen we door naar Zeeland naar Waarde waar we een nacht blijven bij de ouders van Tanja waarna we de dag daarna door rijden naar de ouders van Jan. Als we de eerste kerst bij onze beide ouders door gebracht hebben reizen we door naar de volgende camperstop in Rucphen.

Vrijdag 25 december eerste kerstdag we zijn aangekomen op de Ruchphenseweide, deze camperplaats hebben we al eerder bezocht en zijn daar nu in korte tijd weer, hier gaan we op tweede kerstdag genieten van een heerlijk viergangen diner wat wij besteld hebben via Johnno en Manon bij la Le Jardin. We blijven hier tot maandag 28 december dan vertrekken we weer naar onze volgende camperstop. De kerstdagen zijn super leuk op de camperplaats een gezellige camper bijeenkomst 2e kerst kwam de Kerstman langs samen met Minnie en Mickey Mouse in de avond werd de vuurkorf aangestoken, en de beheerders kwamen langs met Gluhwein alles werd gedaan om het zo gezellig mogelijk te maken en de corona te vergeten, geweldig geregeld.

Maandag 28 December zijn we vertrokken naar Zoutelande, bij aankomst was het weer goed te noemen dus direct naar het strand om een wandeling te maken. Het is dan toch weer een heel apart maar fijn gevoel om over de Zeeuwse stranden te wandelen. Zoutelande is een leuk dorpje wat direct achter de brede en tevens de hoogste duinen van Zeeland ligt, het is er nu stil omdat alles gesloten is vanwege de Covid19, maar van het voorjaar gaan we zeker even terug om de gezelligheid mee te maken.  Onze camper staat pal onder aan het pad wat langs de kust loopt van Westkapelle, Zoutelande en Dishoek naar Vlissingen. Vanaf dit pad hebben we een prachtig uitzicht over het dorp Zoutelande, het strand en de zee. Je kunt heerlijk over dit pad wandelen. Door de duinen ligt het strand beschut voor de wind en dan een beetje zon en je kunt heerlijk een lange strandwandelingen maken richting Domburg en Vlissingen. Kortom een geweldige beleving voor ons als Zeeuwen die al weer 7 jaar geleden Zeeland achter zich lieten om onderweg te gaan. Naar daar waar ze brood verkopen.

31 December onderweg van Zoutelande naar Kruiningen, we gaan overnachten op Camperplaats de Plantage hier zijn we al vaker geweest en verblijven daar als we familie bezoek gaan afleggen, 1 januari gaan we nieuwjaar wensen bij onze ouders waarna we verder gaan richting Zuid Limburg.

1 Januari na ons familiebezoek gaan we onderweg naar Slenaken we rijden in de middag weg en rijden volledig over Nederland, aangezien in België de corona maatregelen aangescherpt zijn nemen wij geen risico om uitleg te geven aan de Federale Politie. Door dat we nu over Nederland reizen zijn we wel een uur langer onderweg, maar we hebben de tijd en dus arriveren we pas tegen half vijf net voor dat het donker wordt op camping Welkom, waar we plaats nemen op de grote parkeerplaats, de Kampeervelden zijn zacht van de vele regen en we nemen geen risico om vast te komen. De volgende morgen worden we wakker in een witte wereld en nemen we snel wat foto’s van het witte dal, na het ontbijt trekken we er op uit, het is een prachtige omgeving wel een echte survival ervaring met deze natte steile omgeving. Bij terugkomst doen we nog een ronde over de Camping, het is een leuke terrassen camping waar alle voorzieningen aanwezig zijn deze zijn enigszins verouderd maar alles is er en het is er schoon, ze zijn wel bezig met het renoveren en nieuwbouwen van het toiletgebouw dus dat zal wel een verbetering zijn. Het ontvangst was gisteravond super, de eigenaar ontving ons uiterst vriendelijk en was zeker in de weer om voor ons de juiste plaats te regelen. Zeker een aanrader om terug naar toe te gaan in het voor of na jaar.

Maandag 4 Januari gaan we onderweg naar Stadscamping Den Dries in het centrum van Valkenbrug waar een deel ingericht is voor campers. Deze camperplaats stond al enige tijd op ons lijstje. De toiletgebouwen zijn gesloten als wij arriveren maar dat is geen probleem we zijn zelfvoorzienend. Verder is het rustig in de omgeving maar ja tijdens de Corona Lock down is alles gesloten, toch gaan we de stad in om alles te bekijken, je kan nu goed alles bekijken en fotograferen. Het is een prachtige omgeving met mooie gebouwen en uitzichten. Voor deze tijd is dit voor ons een ideale camperplaats voor de zomer zouden we niet snel kiezen voor deze locatie maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. In de omgeving heb je de grotten we staan naast de rodelbaan en op loop afstand van het centrum van Valkenburg. Kortom een ideale locatie.

Woensdag 6 januari vetrekken we uit Valkenburg naar Venlo, onze kleinzoon Xavi wordt 8 jaar en daar gaan we natuurlijk heen. S’middags rijden we door naar Vessem we gaan de camperplaats Spekdonken bezoeken, veel leuke ervaringen over gelezen en deze gaan we dan ook graag ervaren. We komen aan en worden vriendelijk ontvangen door de eigenaresse, zoeken een plaatsje en krijgen heerlijk zelf gemaakte groente soep aangeboden. De volgende dag gaan we een wandeling maken van ruim 11 km in de omgeving het is ook hier een geweldige omgeving om te wandelen en je kan vele kanten op en dus vrijdag gaan we er weer een dag op uit. Heerlijke wandel en fiets omgeving en we gaan hier zeker vaker heen, zeker een keer op zaterdag want dan kan je heerlijk friet met zelfgemaakte stoofvlees bestellen en dat is iets wat we tcoh ook graag een keer ervaren, dat zal over een paar weken worden, want zaterdag morgen rijden we terug naar onze thuisbasis waar we twee weken verblijven om onze Campergarage in te gaan richten daarna gaan we zeker weer op pad.

Zaterdag 9 januari we gaan naar recreatiepark ’t Haasje hier verblijven we de komende twee weken, in deze twee weken gaan we de campergarage inrichten en wat spullen opslaan, camper wassen schoonmaken en dan gaan we 22 januari er weer op uit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Op deze locatie hebben wij dit verhaal geschreven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze verhalen

Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camping De Markt Plas

Camping de Marktplas. Opheusden, een Reformatorisch bolwerk niet ver van Dodewaard, je weet wel dat dorp wat bekend werd om zijn kerncentrale die nu gesloten

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Dettelbach

Dettelbach een wijnstadje in het Duitse deelstaat Beieren we waren hierop doorreis naar Kroatie, het weer was goed en zijn op verkenning uitgegaan het is

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camperpark Molenzicht

Camperpark Molenzicht Een camperplaats in Wemeldinge bij de fruitteler fam. Kole. Wij waren hier niet eerder geweest maar ook dit is voor ons weer een

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Eurocamping Vessem

We zijn afgereisd naar Eurocamping Vessem. Ik zal maar eerlijk zijn ik was sceptisch, ben niet zo van campings en zeker geen grote campings. We

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camperplaats aan het dorp

Het weekend van 28 mei 2021 zijn we naar het plaatsje Werkhoven afgereisd, een dorpje onder de rook van Utrecht. Het is een klein dorpje

Lees meer »
Mooie verhalen
Tanja & Jan

Ellerschans Swartbroek

Terug naar Hoeve Lieshout,   We zijn tijdens het hemelvaart weekend terug gegaan naar de camperplaats op Hoeve Lieshout, we gaan hier verder niet over

Lees meer »
Mooie verhalen
Tanja & Jan

Het Bankje

Maandag de week van koningsdag, we zijn zoals gewoonlijk met onze camper onderweg gegaan. We zijn op een camping in Wichmond, het is een dorpje

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camping Warnstee

We zijn er op uit gegaan naar Mini Camping Warnstee in Wichmond. Wichmond  is een dorp in de gemeente Bronckhorst, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camperplaats Bos en Heide

Paasweekend…. Op weg naar de Maasduinen Nieuw-Bergen camperplaats Bos en Heide. Van hieruit ook weer prachtige wandeltochten te maken, wij gebruiken hiervoor de App van

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Zeeuws Genieten in Waarde

Vanaf de camping Zeeuws Genieten in het plaatsje Waarde, waar wij ons als Genietoloog als een vis in het water voelen, wandelen we de polder

Lees meer »

Bekijk ook onze instagram

No posts found

Campeerplaatsen

Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camping De Markt Plas

Camping de Marktplas. Opheusden, een Reformatorisch bolwerk niet ver van Dodewaard, je weet wel dat dorp wat bekend werd om zijn kerncentrale die nu gesloten

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Dettelbach

Dettelbach een wijnstadje in het Duitse deelstaat Beieren we waren hierop doorreis naar Kroatie, het weer was goed en zijn op verkenning uitgegaan het is

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camperpark Molenzicht

Camperpark Molenzicht Een camperplaats in Wemeldinge bij de fruitteler fam. Kole. Wij waren hier niet eerder geweest maar ook dit is voor ons weer een

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Eurocamping Vessem

We zijn afgereisd naar Eurocamping Vessem. Ik zal maar eerlijk zijn ik was sceptisch, ben niet zo van campings en zeker geen grote campings. We

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camperplaats aan het dorp

Het weekend van 28 mei 2021 zijn we naar het plaatsje Werkhoven afgereisd, een dorpje onder de rook van Utrecht. Het is een klein dorpje

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camping Warnstee

We zijn er op uit gegaan naar Mini Camping Warnstee in Wichmond. Wichmond  is een dorp in de gemeente Bronckhorst, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camperplaats Bos en Heide

Paasweekend…. Op weg naar de Maasduinen Nieuw-Bergen camperplaats Bos en Heide. Van hieruit ook weer prachtige wandeltochten te maken, wij gebruiken hiervoor de App van

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Zeeuws Genieten in Waarde

Vanaf de camping Zeeuws Genieten in het plaatsje Waarde, waar wij ons als Genietoloog als een vis in het water voelen, wandelen we de polder

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Zwertbrook Camperplaats Hoeve Lieshout

Swartbroek is een klein plaatsje behorend bij de Nederlands-Limburgse gemeente Weert. Het ligt aan de Leukerbeek en vlak bij Weert. We zijn neer gestreken op camperplaats Hoeve lieshout. Het is prachtig

Lees meer »
Camperplaatsen
Tanja & Jan

Camping Brouwersdam

Maandag 11 uur pas vertrokken vanuit Hierden, de CP was spiegelglad dus eerst maar wandelen, toen de regen de sneeuw zacht genoeg had gemaakt zijn

Lees meer »
"Heeft u opmerkingen of mooie verhalen die u met ons wild delen, stuur ons dan gerust een bericht"
Jan & Tanja